Bilgisayar Bilginiz Ne Düzeyde !!

2 Ekim 2007 Salı

Hotmail'den Google'a cevap

Google'ın ücretli servisleri ile ilgili kapasite ve fiyat düzenlemesi yapmasının ardından, Microsoft'dan da Hotmail servisleri ile ilgili bir yenilik haberi geldi.
Google'ın ücretli servisleri ile ilgili kapasite ve fiyat düzenlemesi yapmasının ardından, Microsoft'dan da Hotmail servisleri ile ilgili yenilik haberleri geldi. Ücretsiz Windows Live Hotmail kullanıcıları için ayrılan alan 5 GB olarak yenilenirken, ücretli Hotmail kullanıcılarına ise 10 GB'a kadar alan alma seçeneği tanındı. Windows Live Hotmail'de yapılan yenilikler sadece kapasite artırımı ile sınırlı kalmadı. Tatil ya da başka bir gerekçe ile uzun süre posta hesabını kullanmayacak olan kullanıcıların aldıkları mesajlara otomatik olarak cevap yazabilmesini sağlayacak otomatik cevaplama özelliği eklenirken, Hotmail kullanıcılarını hesaplarına ilk girişlerinde karşılayan MSN Today (MSN'de Bugün) ekranı da isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılabilecek.

Daha fazla kapasite sunan güncellenmiş Hotmail hesaplarının aşamalı olarak kullanıma açılacığı duyurulurken, daha yüksek performans için optimize edilmiş yeni altyapı ile birlikte, kişiler listesi ile yenilikler de dikkat çekiyor. Hesap birleştirme işlemleri için e-mail iletme, toplantı istekleri ve daha etkin spam posta koruması da yenilikler arasında yer alıyor. İnternet servis sağlayıcılardan bağımsız olarak web tabanlı e-posta servisi sunan servisler arasında ilklerden olan Hotmail bu bağımsızlığı simgelemek üzere bundan 11 yıl önce 4 Temmuz 1996'da (4 Temmuz: ABD'nin Bağımsızlık Günü) hizmete açıldı. 1 yıl sonra Microsoft tarafından 400 milyon dolar karşılığında satın alınan e-posta servisi şu anda dünya üzerinde 35 dilde hizmet veriyor ve yaklaşık 260 milyon kullanıcısı bulunuyor.

kaynak: teknoajan.com

Gnctrkcll lilere özel 250 kontör (ücretsiz)

Gnctrkcll nin 2 yaşını kutladığı bu günlerde kontör dağıtmaya başladı bonkör turkcell

yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklayıp gerekli yerleri doldurmak ve maile gelecek olan aktivasyonu onaylamak.Sonra ise telefona gelecek olan mesajı bekleyin..

http://gnctrkcll.turkcell.com.tr/mail_form.html

dipnot: turkcell den alacağınız 250 kontör sadece gece 12 ye kadar geçerlidir.Günlük hediye kontör ve sadece bir numaraya bir kez başvuru yapılabilir..

Kaynak: Gnctrkcll.turkcell.com

Türk interneti Avrupa'da en yavaş 4.


Listenin ilk sırasında saniyede 21,7 megabit hıza sahip Finlandiya yer alıyor


İngiltere’de faaliyet gösteren Enformasyon Teknolojisi Keşif Vakfı tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, Türk internet kullanıcılarının Avrupa’nın en yavaş dördüncü geniş ağ sistemine (broadband) sahip olduğunu ortaya koydu.
15 Avrupa ülkesindeki geniş ağ hızlarını karşılaştıran araştırmacılar, Türkiye’nin saniyede 2 megabit hızla (mbps) bu alanda 12. olduğunu açıkladı.

Listenin ilk sırasında saniyede 21,7 megabit hıza sahip Finlandiya yer alırken, ikinciliğe saniyede 18,2 megabit hıza sahip İsveç otururken, üçüncü sırada da saniyede 17,6 megabit hızla Fransa bulunuyor.

Diğer ülkeler 4’üncü Hollanda (8,8 mbps), 5’inci Polonya (7,5 mbps), 6’ncı Almanya (6 mbps), 7’nci Macaristan (3 mbps), 8’inci Slovakya (2,8 mbps), 9’uncu İngiltere (2,6 mbps), 10’uncu İsviçre (2,3 mbps), 11’inci İrlanda (2,2 mbps) diye sıralanırken, 12’inci Türkiye’yi 1.6 mbps ile 13’üncü olarak Çek Cumhuriyeti, 1,2 mbps ile 14’üncü olarak İspanya izliyor.

Yunanistan ise 1 mbps ile listenin sonuncusu olabildi.
Kaynak:
ntvmsnbc.com

Cep Telefonlarında Evrim Geçirme Belirtileri


Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, müzik odaklı cep telefonlarına, 3G özelliği taşıyan Nokia 5700 XpressMusic`i ekledi.

Nokia 5700 XpressMusic`in 270 derece dönen alt kısmı, tek bir hareketle müzikçalar, 2 megapiksel kamera ve görüntülü arama gibi farklı uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, özellikle müzik olmadan yaşayamayan cep telefonu kullanıcıları için yeni bir 3G cep telefonu yarattı. Nokia 5700 XpressMusic, üç ayrı mod arasında geçiş yapabilen (müzikçalar, 2 megapiksel kamera, görüntülü arama) tasarımıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: teknolojitelevizyonu.com

Cevapsız Çağrılara Dikkat Edin


Bırakılan çağrıya cevap veren cep ve sabit telefon hattı abonelerinin “kontör” aktarımıyla dolandırıldıkları ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bırakılan çağrıya cevap veren cep ve sabit telefon hattı abonelerinin “kontör” aktarımıyla dolandırıldıklarını bildirdi.
Cep telefonuna çağrı gönderdikleri vatandaşların bağlantı kurmalarını sağlayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, ağlarına düşürdüğü vatandaşları, “sizin telefonunuzdan albaya küfür içerikli mesajlar atılmış. Bu nedenle de hakkınızda soruşturma ve tazminat davası açılmış. Bu konuyla ilgili detayları tespit etmeye ve mesajların gönderilmesini önlemeye çalışıyoruz” gibi benzeri yalanlarla hattın diğer ucunda uzun süre bekletme yoluna gidiyor.

Telefonda paniğe kapılan vatandaşlar, telefonun açık kaldığı süre içerisinde, aradığı numaraya kendi telefonundan kontör yüklenmek suretiyle dolandırıldığını, ancak, ay sonunda gönderilen faturada yüksek meblağlara ulaşan rakamları gördükten sonra anlıyor.

Kaynak: teknolojitelevizyonu.com

Cam ve çelik dile geldi



Mobil iletişimde dünya devi Nokia, camın büyüsüyle zamanın ötesinde bir güzellik taşıyan yeni cep telefonunu tanıttı. Nokia 8600, paslanmaz çelik ile camı bütünleştirerek benzersiz bir tasarım sunuyor.

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Ordrupgaard Müzesi'nde düzenlediği bir etkinlikle yeni Nokia 8600 Luna modelini tanıttı. Bu cep telefonunda, krom, paslanmaz çelik ve titanyum gibi materyaller kullanılıyor.

Kaynak: teknolojitelevizyonu.com