Bilgisayar Bilginiz Ne Düzeyde !!

2 Ekim 2007 Salı

Hotmail'den Google'a cevap

Google'ın ücretli servisleri ile ilgili kapasite ve fiyat düzenlemesi yapmasının ardından, Microsoft'dan da Hotmail servisleri ile ilgili bir yenilik haberi geldi.
Google'ın ücretli servisleri ile ilgili kapasite ve fiyat düzenlemesi yapmasının ardından, Microsoft'dan da Hotmail servisleri ile ilgili yenilik haberleri geldi. Ücretsiz Windows Live Hotmail kullanıcıları için ayrılan alan 5 GB olarak yenilenirken, ücretli Hotmail kullanıcılarına ise 10 GB'a kadar alan alma seçeneği tanındı. Windows Live Hotmail'de yapılan yenilikler sadece kapasite artırımı ile sınırlı kalmadı. Tatil ya da başka bir gerekçe ile uzun süre posta hesabını kullanmayacak olan kullanıcıların aldıkları mesajlara otomatik olarak cevap yazabilmesini sağlayacak otomatik cevaplama özelliği eklenirken, Hotmail kullanıcılarını hesaplarına ilk girişlerinde karşılayan MSN Today (MSN'de Bugün) ekranı da isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılabilecek.

Daha fazla kapasite sunan güncellenmiş Hotmail hesaplarının aşamalı olarak kullanıma açılacığı duyurulurken, daha yüksek performans için optimize edilmiş yeni altyapı ile birlikte, kişiler listesi ile yenilikler de dikkat çekiyor. Hesap birleştirme işlemleri için e-mail iletme, toplantı istekleri ve daha etkin spam posta koruması da yenilikler arasında yer alıyor. İnternet servis sağlayıcılardan bağımsız olarak web tabanlı e-posta servisi sunan servisler arasında ilklerden olan Hotmail bu bağımsızlığı simgelemek üzere bundan 11 yıl önce 4 Temmuz 1996'da (4 Temmuz: ABD'nin Bağımsızlık Günü) hizmete açıldı. 1 yıl sonra Microsoft tarafından 400 milyon dolar karşılığında satın alınan e-posta servisi şu anda dünya üzerinde 35 dilde hizmet veriyor ve yaklaşık 260 milyon kullanıcısı bulunuyor.

kaynak: teknoajan.com

Hiç yorum yok: