Bilgisayar Bilginiz Ne Düzeyde !!

27 Eylül 2007 Perşembe

Temmuz 2007 Malware Raporu


Bükreş, Romanya-Temmuz ayında global ödül kazanan antivirus yazılımı ve veri güvenliği çözümü olan Bitdefender, Top 10 kötücül yazılım tehditlerini açıkladı.

Ocak ayı ile Haziran sonunda Bitdefender laboratuarları tarafından saptanan temel tehditler trojanlar ve toplu eposta atan zararlılardır(mass mailer). 2007'nin en önemli tehtidi PEED trojanıydı ve bu trojanın değişik türevleri tüm tehditlerin %30'undan fazlasını tutuyordu.


Kaynak: Teknolojitelevizyonu.com

Ekim başında Türkiye`de


Apple’ın geçtiğimiz günlerde Amerika’da tanıttığı yeni nesil iPod serisi Ekim ayı başında Türkiye’de de satışa çıkıyor.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde Amerika’da tanıttığı yeni nesil iPod serisi Ekim ayı başında Türkiye’de de satışa çıkıyor. Dokunmatik ekran ve kablosuz internete sahip olan yeni iPod’un Türkiye’deki satış fiyatı henüz firma tarafından açıklanmadı.


Kaynak:Teknolojitelevizyonu.com

Smiley face 25 yaşında


Caegie Mellon Üniversitesi’nden Profesör Scott E. Fahlman, 25 yıl önce ilk defa üç işareti kullanarak ‘smiley face’ ikonunu keşfetti. İki nokta üst üste, tire ve bir parentez. Bu ikon, elektronik sözlük için önemli bir katkı sayılıyor.

Elektronik ortamların vazgeçilmez ikonu ” :-) ” 25 yaşında. Caegie Mellon Üniversitesi Profesör Scott E. Fahlman, 1982 yılında bilgisayara üzerinden yaptığı bir yazışmasında, ‘mizah’ın kısıtlı olmasını tartışırken, bu üç işareti kullanarak, “Yan okuyun, sanırım bu karakterler şaka kavramını ifade edebilir” şeklinde yazmıştı.

Kaynak: Ntvmsnbc.com

Kriz için biraz daha bekleyeceğiz


Oyun tutkunlarının beklediği Crysis'in demosu 26 Ekim'de kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Merakla beklenen oyun Crysis'in demo çıkış tarihi 26 Ekim'e ertelendi.

Daha önce 25 Eylül'de kullanıma sunulacağı açıklanan Crysis oyunun demosu, 26 Ekim tarihinde oyunseverlerle buluşacak.

3 Türk kardeş tarafından kurulan Crytek firmasının ürettiği bir oyun olan Crysis'te, uzaylıların dünyayı istila etmesini engellemeye çalışan bir askeri yönlendiriyorsunuz. Oyunun tam sürümü 16 Kasım'da raflardaki yerini alacak.

Kaynak: Teknolojitelevizyonu.com